2015/06/30

synttärit sapporossa

Oli tuo synttäriviikko aikamoinen: sain Hoasilta asuntotarjouksen ja vahvistinkin jo vuokrasopimukseni Hakaniemenrannan (Merihaka) yksiöön, minulle myönnettiin sivuaineoikeus Helsingin yliopiston "Intercultural Encounters" -ohjelmaan ja työnhakukin on käynnissä taas. Hieno fiilis, kun ei asuntojuttuja tarvitse enää pohtia ja kun on ainakin noita uusia opintoja tiedossa!

Synttäreitäni lähdin viettämään Sapporoon, sillä syntymäpäiväni 18.6. sattuu olemaan myös Kioton yliopiston perustamispäivä, joten pääsin viettämään minilomaa keskiviikosta lauantaihin. Olikin jo aika paeta Kioton helteitä...Tai niin kuvittelin etukäteen, mutta onnistuin viemään Kioton säät mukanani, ja Sapporossakin odotteli pilvetön taivas ja +27 asteen auringonpaiste. Sentään illat siellä olivat viileitä, eikä tarvinnut tätä karseaa kosteuttakaan sietää. Ja ei kai pitäisi valittaa nyt tämän kerran kun ulkomailla kesänsä viettää, Suomessa ketuttaisi tänä vuonna ilmeisesti kesäsäiden puute astetta enemmän.

Mutta vaikka olisi satanut rakeita - kuten tyypilliseen juhannussäähän kuuluukin - ei se olisi menoa liikaa haitannut. Matkani tarkoitus kun oli käydä moikkaamassa Liisaa ja Tuulia, viettää synttärit kaveriporukalla ja päästä hetkeksi jonnekin kauas Kiotosta melkein liiankin kirjaimellisesti homehtumasta.


Shiroi Koibito Parkin ehkä hiukan lämmössä nuupahtaneita ruusujakarkkimasiinaa vääntämässä


Majoituin hostellissa, ensimmäistä kertaa ihan itsekseni Japanissa, koska tähän asti on aina ollut matkaseuraa, mutta tällä kertaa seuralaiseni asustelivat Sapporossa itse. Ajattelin, että ihan sama millainen luukku on kyseessä, kun eihän siellä tarvitse käydä kuin nukkumassa, ja päivän voi sitten muuten seikkailla missä tykkää.

Odotukseni ylittyivät ehkä noin satakertaisesti paikalle päästyäni ja saatoinkin lopulta viettää paikan päällä enemmänkin aikaa. Henkilökunta oli supermukavaa ja rentoa, hostelli oli siisti ja muutenkin oikein miellyttävä.


ensimmäisenä yönä naisten makuuhuoneessa ei edes ollut muita majoittujia!aamukahvit ihan oikeista kahvipavuista väännetty.


Synttäripäivänä käväisin tsekkaamassa Hokudain kampuksen, joka herätti lievää kateutta. Miksei meidän kampus ole valtavan suuri ja vehreä puistoalue? Miksei meillä ole lampea?! V&#¤n Kyodai... No okei, on tämä Kyodain kampus mukava ja näppärä (miinus pyöräilijät ja muut tientukkeena lompsivat kakaralaumat), mutta ruoho on näin vihreää aidan toisella puolen:


Hokudain kampus oli semi jeesseilorit lammella


Nice! Kampukselta suuntasimmekin sitten tärkeään päämäärään eli Sapporon olutmuseoon. Paikan päällä piti totta kai maistella paikallisia oluita (yhtään en toki ollut testannut niitä jo edellisenä päivänä), ja synttäripäivällinenkin hoitui samaisen rakennuksen Jinghis Khania tarjoilevassa ravintolassa. Siis lammasta yakiniku-tyyliin.


olutmuseoolutmaistelusetti aka Tuulin aamupalasynttäripäivällinen


Illalla kiipesimme (tai ehkä menimme hissillä) vielä Sapporon JR Tower -näköalatorniin ihastelemaan auringonlaskua ja kaupunkimaisemia. Ei mikään ihan pikkukaupunki! Hieno päivä kaiken kaikkiaan, ja illalla hostellille palattuani oli minulle järjestetty melkein-kakkukin kynttilöineen ja onnittelulauluineen...


synttäriviinit Sapporon aseman JR Tower -näköalatornissa


Niin että kehuinko hostellia vielä tarpeeksi? Enkö? No, perjantaina kun odottelin Liisan luentojen päättymistä, jäin jumittamaan hostellin olohuoneeseen ja ajattelin että kai voin yhtä hyvin hengailla siellä iltapäivään asti. Kannatti jäädä, koska hostellin pitäjä päätti, että nyt ruvetaan grillaamaan ostereita (!!!) ja minäkin sain seuraan liittyä.
デカッ!


Jep, mainio kokemus. Jos suuntaatte Sapporoon lomailemaan, niin Time Peace Apartment on ehkä paras hostelli ikinä. Itse varasin booking.comin kautta, melko käteväksi todettu sivusto. Hintaa tuolla majoittumisella oli 3000 jeniä per yö.

Tämän postauksen perusteella ehkä vaikuttaa siltä, että koko Sapporon-reissu oli pelkkää syömistä, juomista ja juhlimista... eikä se kovin kaukana totuudesta olekaan. Oli siis oikein virkistävä reissu tähän mid-term kauden päälle! Nyt on sitten taas energiaa paahtaa loputkin opinnot läpi täällä ja yrittää selvitä vielä loppuraporteista ja tenteistäkin.

...toiveajattelua. En tiedä, onko se tämä ilmasto vai yleinen kouluväsymys vai kurssien tylsyys vai huono vuorokausirytmi vai kenties kaikki mahdollinen yhdistettynä, mutta tuntuu kestävän ikuisuuden tämä lukuvuoden loppupuoli! Viitisen viikkoa on vielä jäljellä ennen kuin alkaa nelisen viikkoa kestävä loma. Eli suunnilleen 9 viikon kuluttua pitäisi suunnata nokka kohti Suomea. Hui.

2 kommenttia:

  1. Jee, Sapporo mainittu! \o/ Teretulemast uudestaan, ihan millon vaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheee, pitääpä tässä tosiaan suunnitella nuo lomareissaillut, josko suuntana vaikka olisikin Hokkaido uudelleen >:)

      Poista