2014/07/15

vihdoinkin virallista!

Kyllä sitä saikin odottaa, mutta nyt se viimein varmistui - Kioton yliopistolta lähetettiin sähköpostitse hyväksyntä vaihtopaikastani! Varsinaista hyväksymiskirjettä en tosin saanut, vaan muutamia tiedostoja (ahh, lisää lomakkeita) täytettäväksi, deadline tasan viikon päästä... Panikoinkin ensin, koska tuohon ei ole kuin viikko ja posti kulkee niin perkeleen hitaasti, mutta onneksi minua tarkkaavaisemmat huomasivat, että lomakkeet kuuluu palauttaa sähköpostitse!

Paketti sisälsi siis seuraavanlaisia ihanuuksia:

- asuntola-arvontalomake
- arvio japanin kielen osaamisesta
- yhteystietolomake
- infoa asuntoloista


Kioton yliopiston tarjoamista asuntolavaihtoehdoista osa on oikein jees, osa aivan sieltä ja syvältä. Kaiken lisäksi kämppä arvotaan, mutta silti tuohon lomakkeeseen pitää numeroida asunnot kiinnostavimmasta inhottavimpaan. Mitähän merkitystä sillä sitten mahtaa olla? Eipä auta kuin pitää peukkuja ja toivoa, että lotto suosisi tällä kertaa ja saisin haluamani asunnon! Kirjoittelen asunnoista lisää sitten kun niistä on joskus jotain kirjoitettavaa. Arvonnan tulokset saan ilmeisesti tietää elokuun aikana.

Kielitaidosta kyseltiin, että osaanko kirjoittaa ja lukea hiraganat ja/tai katakanat (osaan) ja minkä verran osaan lukea ja kirjoittaa kanjeja (en kerro teille, koska nolottaa), kuinka kauan olen opiskellut japania - pitää myös merkitä, että kuinka monta tuntia yhteensä (~400 yliopistossa jos oikein laskin), mitä tekstikirjaa olen käyttänyt (New Approach hyi satannn), olenko suorittanut JLPT-tasokokeita ja paljonko sain pisteitä (N2 / vielä nolompaa kuin kanjit)... En ymmärrä, miksi näinkin tarkasti kysellään, kun japanin kursseja varten joka tapauksessa pitää osallistua lähtötasotestiin, mutta siinäpähän syynäävät! Helppo lomake joka tapauksessa.

Yhteystietoja vartenkin pitää täytellä lomake, vaikka siihen tarvitsee vain merkitä, missä asustelee / oleilee ennen Kiotoon lähtemistä, jotta syyskuussa osataan lähettää seuraava paketti infoa sekä COE viisumia varten oikeaan osoitteeseen.

Moni jo utelee, että jännittääkö kovastikin, mutta en oikein osaa vastata. Aina välillä jollain lailla tajuan, että lähtö olisi vähän reilun kahden kuukauden kuluttua (toivottu saapumispäivä mielellään 29. tai 30.9.) ja silloin jännittää enemmän, mutta suurimman osan ajasta joko en ajattele asiaa tai sitten stressaan käytännön järjestelyjä ja aikatauluja. Kunhan tässä saan lentoliput ostettua, niin ehkä koko homma konkretisoituu edes vähän enemmän.

Stressiä, rahanmenoa, lomakkeita, byrokratiaa ja pakkaamista luvassa siis, mutta jospa sitä vähän jo uskaltaisi iloinenkin olla ja lisätä tuohon listaan myös juhlinnan, hehkuttamisen ja ehkä jopa jonkinmoisen onnellisuudenkin!

Ja sitten niitä lentolippuja katselemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti