2014/08/24

toistaiseksi he(lsi)ngissä

Hiljaiseloa blogin puolella, sillä Kiotosta ei ole vielä tullut mitään uutta infoa. Jotta tulevat postaukset eivät kuitenkaan paisuisi kilometrin pituisiksi, päivittelen (heh) tähän väliin tällaisia käytännön mukavuuksia:

Viimeiset neljä viikkoa olen ollut töissä - pesulassa, kuten jo aiemmin taisin mainita. Sanonpahan vaan että helteet yhdistettynä fyysisesti raskaaseen työhön ei ollut mikään mukava yhdistelmä, tuskin koskaan olen ollut näin iloinen viilenevistä ja jopa sateisista säistä! Tulipahan valmistauduttua etukäteen Kioton ilmastoon, kun duunipaikalla lämpötilat huiteli parhaimmillaan yli 35 asteen ja ilmankosteuskin pesulassa on aika korkea. Eikä ole kunto päässyt täysin rapistumaan, duunarinlihaksetkin tullut tässä kasvatettua, kuulkaas! Enkä ole koskaan aiemmin ollut näin jumissa ja tarvinnut jopa fysioterapiaa. Aamuherätyketkään (5.25) eivät ole minua varten. Enää kaksi päivää jäljellä! Olisin saanut jatkaa vielä kaksi viikkoakin, mutta joskus on valittava aika (ja terveys) rahan sijaan.

Työpäiväni ovat tietenkin olleet parhaaseen virastoaikaan (7-15), mutta olen silti onnistunut soittelemaan puheaikani täyteen erilaisten toimistojen - lähinnä vakuutusyhtiöiden - ja vanhempieni kanssa. Vakuutukset ovat jo jokseenkin henkilökohtainen aihe, mutta sanottakoon että kalliiksi tulee, jos ei satu saamaan mitään kivoja keskittäjäetuja tai kuulumaan vanhempiensa kotivakuutuksen piiriin. Omalla kohdallani puhutaan todennäköisesti 600-700 euron hintaluokasta (+ Japanissa pakollinen paikallinen vakuutus), koska haluan myös vakuuttaa esim. kaiken ja tarvitsen siis sekä matkustaja- että matkavakuutuksen. Tuleville vaihtareille tiedoksi: jos asutte porukoitten luona vaihtoa edeltävän kesän, niin pääsette selvästi halvemmalla. Riippunee tosin myös vakuutusyhtiöstä, ottakaa alustavasti selvää vaikka jo ennen kesää, vaikkei vaihtopaikka olisi vielä virallisesti varmistunutkaan. Koska olen ihan täysi ummikko näiden vakuutusasioiden kanssa, en viitsi sen tarkemmin levittää mahdollisesti väärää infoa, joten varmistakaa luotettavammista lähteistä, mitä oikeasti kannattaa ottaa ja millä hinnalla. Ihmettelen vaan, että miksei vaihtareita varten ole kehitetty mitään näppäriä vakuutuspaketteja!

Vapaa-aikana olen sitten yrittänyt pakata, koska muuttaakin vielä pitäisi ennen vaihtoon lähtöä. Asun siis Hoasilla kaverikämpässä, ja koska vuokrasopimuksemme päättyy syyskuun loppuun ja virallinen vaihtoaikani alkaa lokakuun alussa, olen oikeutettu asumisoikeudensiirtoon. HOAS siis takaa minulle asunnon, kun saavun vaihdosta takaisin Suomeen. Tosin sellainen hauska pikku kiemura tässä on, että virallinen vaihtoaikani päättyy 31.7.2015 ja näin ollen uusi kämppä pitäisi vastaanottaa elokuun alusta. Mutta enhän minä elokuun alussa ole vielä Suomessa! Lisäksi HOAS ei tietenkään voi taata, millaisen asunnon saan ja millaisella sijainnilla, vaikka toivoa toki voin ja yksiönkin voisin mahdollisesti saada. Olen lievästi sanottuna kyllästynyt lähiöelämään (ensin Meri-Rastila, sitten Malminkartano), mutta eipä tässä ole köyhänä opiskelijana hirveästi valinnanvaraa. Hiukan tosin stressaan sitä, olisinko valmis enää asumaan solussa. Nykyisillä asuntomarkkinoilla ja pk-seudun yleisellä hintatasolla tosin saanee olla aika pirun tyytyväinen edes siitä, että voi jonkinmoisen edullisen opiskelijakämpän saada.

Matkatavaroiden pakkaamista puolestaan en missään nimessä ole vielä aloittanut - ihan jo siitäkin syystä, ettei minulla ole vielä matkalaukkua! Mutta kerrankin tuuri kävi, ja sain muutaman mutkan kautta hankittua itselleni suuren matkalaukun, jonka käyn noutamassa ensi viikolla. Käsimatkatavaroita varten puolestaan tilasin eBaysta repun, sellaisen retkeilyyn tarkoitetun ja ainakin ilmoitettujen mittojen mukaan oikein mukavan kokoisen. Tilasin sen tosin vasta viikko(?) sitten, joten saa nähdä, milloin se saapuu. Toivottavasti ennen lähtöä... Tarkoitus olisi menomatkasta selvitä siis yhdellä kirjattavalla matkatavaralla ja yhdellä käsimatkatavaralla.

Mitähän mukaan oikeasti edes pitäisi pakata?
Varmaan housuja ainakin - tätä äässiä ei japsipöksyihin tungeta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti