2014/07/03

ratkaisun hetki lähestyy!

Kesäkuu hurahti ohi lähestulkoon koomassa. Tai pikemminkin takatalvihorroksessa, koska esimerkiksi meitsin synttäreitä edeltävänä aamuna Jyväskylässä satoi lunta.

Sitten kuumottavampiin uutisiin! Ensimmäinen yhteydenotto Kioton yliopistolta saapui toissapäivänä. Ei kuitenkaan vielä hyväksyntä, vaan viisumihakemuslomake, Certificate of Eligibility. Olenhan sanonut jo ainakin sata kertaa, että vihaan lomakkeita yli kaiken? Japani on siis mitä mainioin vaihtoehto minulle - saan varmasti anoa kirjallista lupaa suurin piirtein nenän kaivamistakin varten. Ja mitä pelleilyä tämäkin nyt on, että vaihtohakemusta käsitellään edelleen, mutta laitellaan tässä nyt vähän viisumiprosessia aluilleen... Lisäinfoa pitäisi kuitenkin saapua noin kahden viikon kuluttua, odotan kauhulla!

Vaihto-orientaatiokin oli jo, mutta koska oma tuutorini on edelleen Kiotossa, ei tilaisuus omalta osaltani kestänyt kovin pitkään. Sain jonkin verran yleistä infoa Aasiaan lähtemisestä ja vaihtoaikatodistuksen Kelaa varten. Ehkä tilaisuus oli hiukan kattavampi niille, jotka pääsivät tapaamaan tuutoreitaan (aiemmin vaihdossa olleita), mutta itse kiusaan omaani sähköpostitse ja Facebookissa.

Mitäpä muuta. Palasin Jyväskylästä Helsinkiin viikko sitten, jotta pääsin ottamaan Japanin aivokuumetta vastaan rokotesarjan toisen piikin, ensimmäisen otin siis toukokuussa. Köyhdyin yhteensä n. 2 x 127 EUR. Hyi helvetti. Näköjään en muuten toukokuunkaan aikana tänne kirjoittanut yhtään mitään, joten mainittakoon sitten, että pääsin kevään opinnot ihan kunnialla läpi, sain taekwondon keltaisen vyön ja hajotin saman tien kyynärpääni harjoituksissa (en vakavasti, parani itsekseen parissa viikossa), pelasin Ocarina of Timen loppuun ja sain sovittua itselleni loppukesäksi töitä.

Toinen syy palata takaisin olikin työsopimuksen kirjoittelu. Ahkeroin siis pesulassa elokuun ajan 38 tuntia viikossa, mutta muutoin olenkin tässä koko kesän saanut vain lomailla. Ilman tuloja tosin, koska sähläsin vähän Kelan kanssa. Minähän pääainetta vaihtaneena en ollut tajunnut ilmoittaa Kelaan mitään, koska papereissa luki aina kuitenkin vain humanistinen tiedekunta, ei mitään mainintaa pääaineesta. Aasian tutkimuksen opiskelijoilla on kuitenkin pidennetty enimmäistukikuukausiaika, koska opiskeluaikakin on sen verran pitkä. Sain siis pyöritellä taas lomakkeita oikein olan takaa, mutta onneksi tosiaan sain tarvittavat todistukset siitä, milloin olen pääainetta vaihtanut, joten loppu hyvin kaikki hyvin! Kuukaudet pitäisi riittää valmistumiseen asti, mutta kesätuet jäi nyt sitten hakematta. No, saanpahan siis lomailla.

Jäljellä olevat lomaviikot aion katsoa jalkapalloa (luulin että vihaan sitä, mutta se olikin aika viihdyttävää!), pelata Twilight Princessin loppuun (ok, enää Kanontorhvi a.k.a. Ganondorf jäljellä), lukea mangaa (hirveän hyödyllistä japanin harjoittelua, eikö?) ja Haruki Murakamin teoksen The Elephant Vanishes (koska luin vihdoin 1Q84:n loppuun!), pyörähtää Tallinnassa ja ehkä jopa nauttia vihdoin kesäsäistä.
Niin, ja täytellä niitä lomakkeita.

2 kommenttia:

 1. Minä kävin eilen viemässä ne uudet passi kuvat meiden vaihtotoimistoon :D jännittää kyllä nyt vähän. Tai siis sen vaihdonhan kyllä pitäs olla jo tässä vaiheessa varma. Vaihtotoimiston pomon mukaan meri voisi tulvia Berliiniin asti, mutta todennäköisyys että se tapahtuu on olematon. Niin eikai ne enää tässä vaiheessa hylkääviä päätöksiä anna :O

  Päätin minäkin lopulta ottaa sen japanin aivokuumerokotteen, niin ei tosiaan tartte olla joka hyttysestä paranoidina :D tai välttää sikatiloja x) ja vaikka kallis olikin niin sentään halvempi ku suomessa. "vain" 180e täällä ¬_¬

  Jos muuten haluat niin voit etsiä ja lisätä mut facebookissa. Voisi vaihtohommista ja muista höpötellä :) mulla on siellä nimenä "iida maria", luulisi tuolla löytyvän ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäisi varmaan käydä ottamassa uudet, kun oli aika tarkat ohjeet siitä minkä kokoiset ne pitää olla... Mä en vaan ymmärrä tuota itse lomaketta nyt yhtään, miten mä voisin vielä muka tietää esim. saapumispäivää, kun ei ole tullut mitään vahvistusta kuitenkaan hyväksymisestä, jossa olisi tarkempaa infoa päivämääristä! Eikä mulla tietenkään ole vielä lentolippuja. Ja noi raha-asiat kanssa joita kysellään, what the hell.

   Löytyi facebookista suunnilleen kaikki maailman Iida Mariat, tai ehkä en vaan osaa käyttää sitä hakua mitenkään tarpeeksi hyvin, mutta en kyllä osannut lähteä arpomaan että kuka vaihtoehdoista mahdat olla... :D Voit ettii mut nimellä Saara Heinonen, kuvakin on tää sama kuin tässä kommenttiboksissa, niin ei menis kaimojen kanssa sekaisin ehkä!

   Poista