2014/09/09

yooosh! yoshida!

Olin jo miettinyt näitä otsikoita etukäteen, esimerkiksi o-ou, oubaku..., mutta onneksi pääsin käyttämään tuota, joka tuossa ylempänä nyt killuu. Suomeksi siis: jee, Yoshida!!! Eli asuntola-arvonnassa minut heitettiin Kioton yliopiston kampukselle, Yoshida International Houseen, asustelemaan pikkuiseen yksiöntapaiseen luukkuun. Kämpässä pitäisi olla oma pieni kylppäri ja keittokomero, neliöitä huikeat 15. Olen tyytyväinen! Yksi vaihtoehdoista oli nimittäin ns. soluhuone, Mizuki, jossa olisi pitänyt käyttää yleistä ja maksullista suihkua, toinen puolestaan tuo pahamaineinen Oubaku - edullinen yksiö, mutta hemmetin kaukana kampuksesta, joten pakettiin olisi sisältynyt raastava yli tunnin matka sekä kallis matkakortti. Paras olisi ollut Shuugakuin, joka sijaitsee hyvin lähellä kampusta ja on lisäksi todella edullinen, mutta Yoshidassa ei vaikuttaisi olevan muita huonoja puolia kuin "kallis" vuokra.

Jenin kurssihan sitten määrittää, kuinka paljon oikeasti tuosta kämpästä makselen, kun "tulot" tietenkin napsahtavat tilille euroissa. Jenimääräinen vuokrahinta on 38 200 +sähkö/kk, eli ei tosiaan ihan siitä halvimmasta päästä, mutta kurssista riippuen voi olla ihan maksettavissa kuitenkin. Ja verrattuna esimerkiksi Tokion (tai ihan vaikka Helsingin) hintatasoon on tuo oikein huokea. Kimppakämppää yksityiseltä saisi halvemmallakin kuulemani mukaan, mutta katsotaan nyt ensin miten lähtee elämä käyntiin Yoshidassa!

Tämä kakkosinfopaketti asuntolatietoineen saapui perjantaina pikalähetyksenä perille, mutta itse en silloin ollut kotona, joten kuriiri ei päässyt kirjettä minulle toimittamaan vaan vei sen sitten lähimpään postipisteeseen, josta hain sen tänään. Lähetystunnuksen olin saanut sähköpostitse jo aiemmin Kioton yliopistolta. Tässä paketissa kaiken kaikkiaan oli:

- Certificate of Eligibility -lappunen
- viisumi-infoa
- asuntolainfoa
- vakuutusinfoa
- virallinen hyväksymiskirje
- orientaatioaikataulu
- työlupalomake (jos haluaa työskennellä vaihdossa olon aikana)
- saapumisaikataululomake (täytettävä ja lähetettävä sähköpostitse)

Hauskin pikku vitsi näissä lomakkeissa oli viisumin hakuun ohjeistava

"Rush to the nearest Japanese Embassy / Consulate !!"

...niin, no, ei olisi tarvinnut kiiruhtaa, jos olisivat lähettäneet mokomat todistukset aikaisemmin. Täällä Suomessa tosin tuo viisumin saaminen ei (suurlähetystön nettisivujen infosta poiketen) kuitenkaan kestä yleensä kuin suunnilleen tunnin. Kaikenlaista muuta hauskaa säätämistä sen kanssa toki saattaa olla, kirjoitan tarkemman postauksen aiheesta erikseen.

Psst, nyt tuosta oikeasta sivupalkista löytyy myös instagram! Lätkin sinne kuvia aina silloin tällöin, päivitystahtia olisi tosin tarkoitus kasvattaa viimeistään sitten kun on muutakin kuvattavaa kuin The Legend of Zelda ja kissani Mutu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti