2014/02/11

astetta kalliimpia shotteja

Varatessani silloin tammikuun alussa lääkärintarkastusaikaa YTHS:lle muistutti terveydenhoitaja, että rokotuksetkin kannattaisi sitten olla kunnossa, kun ulkomaille lähtee. Minua suositeltiin rokotuttamaan itseni seuraavia kammotuksia vastaan:

jäykkäkouristus
hepatiitti AB
japanin aivokuume

Jäykkäkouristusrokotteen saa YTHS:ltä ilmaiseksi, itse asiassa minun (ja tiedän että monen muunkin!) olisi se pitänyt uusia jo pari vuotta sitten, hupsista... Tulipahan tarkastettua tämäkin asia! Ja tämän rokotteen ottamisen jälkeen muuten tuntuu kädessä todella epämiellyttävältä. No, jos kävit sikapiikillä muutama vuosi takaperin, niin ei sentään ihan sille vedä vertoja! Ainakin minä kärsin siitä hyvästä rokotuksenjälkeisestä väsymyksestä yhden illan ja parin viikon epämiellyttävästä aristuksesta / tunnottomuudesta pistokohdassa. Narkolepsialta vältyin.

Twinrix-rokote hepatiittia vastaan (1 shotti) maksoi Elielin apteekissa 52,60 euroa ja suunnilleen tuossa 50 euron hintaluokassa taitaa pyöriä apteekissa kuin apteekissa. Kyseinen rokote pitää kuitenkin piikittää kolme kertaa, joten yhteensä tuohon tulee uppoamaan sellaiset 150 euroa. Kannattaa varata hyvin aikaa, jos haluaa ehtiä koko sarjan saada ennen maasta pakenemista: (korjattu!) ensimmäisen ja toisen shotin välillä täytyy olla kuukauden tauko, ensimmäisen ja kolmannen välillä vähintään 6 kk. Yhteensä siis tuo puoli vuotta!
Tästä ei muuten käsi tullut ainakaan minulla kovinkaan kipeäksi, aristaa vähän kun nostaa kättä sivusuunnassa, ettei hirveästi tee mieli olkalihaksia treenata.

Japanin aivokuume -rokote on näistä sitten sen kallein - kuulemani mukaan 2 x 120 euroa eli lähemmäs 250 euron menoerä. Itse en tuota vielä ottanut, mutta suunnitelmissa on ottaa se kesällä tai alkusyksystä, reseptin olen jo saanut. Heinäkuussa YTHS on kiinni, joten sen varaan ei kannata laskea. Kirottu heinäkuu!

Näin ollen budjettiin täytyy mahduttaa siis: rokotukset yhteensä n. 400 euroa.
Autsssss...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti